Reklama
Reklama

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. J. J. Śniadeckich w Poznaniu to konkret

W Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego zdobędziesz zawód, który w przyszłości zapewni Ci dobrą pracę. Kształcimy w obszarze związanym z hotelarstwem, gastronomią, produkcją żywności. To ważne, żeby wybór szkoły był zgodny z Twoimi zainteresowaniami i predyspozycjami, gdyż "zawód przyszłości" ma ci zagwarantować pracę, w której będziesz spędzać 1/3 swojego "dorosłego" życia.

W Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego możesz wybrać edukację w Technikum Przemysłu Spożywczego - ucząc się zawodu technik hotelarstwa, technik przetwórstwa mleczarskiego, technik technologii żywności (w klasie patronackiej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu), technik żywienia i usług gastronomicznych (w klasie patronackiej Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu) - albo w Branżowej Szkole I stopnia nr 8, która kształci cukierników, kucharzy, piekarzy i przetwórców mięsa. Średnie wykształcenie możesz również zdobyć, kontynuując naukę w szkole zaocznej - masz do wyboru XXXV Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych lub Branżową Szkołę II stopnia nr 2. ZSPS daje wiele możliwości uzyskania konkretnego zawodu.

Postaw na szkołę, w której poczujesz się świetnie - szkołę, która będzie odpowiadała twoim potrzebom i pomoże Ci rozwinąć skrzydła. ZSPS to miejsce dla osób lubiących przygody ze sztuką kulinarną, zainteresowanych zdrowym odżywianiem i modą na "świadome gotowanie" oraz chcących poznać proces produkcji żywności. Jeśli lubisz ludzi, chętnie uczysz się języków obcych, z przyjemnością obsługujesz gości - w ZSPS z pewnością zdobędziesz zawód i szansę na pracę w dynamicznie rozwijającej się branży hotelarskiej lub gastronomicznej. Pokażemy Ci, jak zaplanować i wypracować sukces.

W ZSPS przekonasz się, że nauka smakuje, a praktyka czyni z Ciebie mistrza. Wybierz ZSPS, myśląc: dziś gotowanie, pieczenie i obsługa gości, jutro - porządne zarobki i sukces na rynku pracy. Od czego to zależy? Od talentu - ten pomogą Tobie rozwinąć doskonale przygotowani, merytorycznii zaangażowani w swoją pracę nauczyciele - i od warunków do nauki. Szkoła dysponuje bardzo bogatym wyposażeniem, pozwalającym na praktyczną naukę zawodu, a przyjazna infrastruktura zapewnia poczucie komfortu i bezpieczeństwa.

W ZSPS pokażemy, że zdobycie praktycznej wiedzy i przydatnych umiejętności przybliży Cię do świata, o którym marzysz. Szkoła utrzymuje szerokie kontakty z zakładami pracy, co daje możliwość poznania w trakcie nauki procesu produkcji żywności znanych marek. ZSPS współpracuje z najlepszymi restauracjami, rozpoznawalnymi cukierniami, renomowanymi hotelami, dzięki czemu nauczysz się zawodu i zdobędziesz doświadczenie pod okiem mistrzów i znakomitych szefów kuchni, ludzi z pasją i wieloma nagrodami zdobytymi na prestiżowych konkursach sztuki kulinarnej. Uczniowie ZSPS mają na swoim koncie liczne osiągnięcia w ogólnopolskich turniejach, mistrzostwach czy olimpiadach branżowych.

ZSPS to więcej, niż szkoła. Zabierzemy Cię na staż za granicę (na przykład w ramach projektu "Europa na talerzu"), nauczymy robić majonez z ziemniaków i nadzienie do pierogów z kwiatów. Z nami przeżyjesz "Carnevale di Venezia". I zaczniesz myśleć o sobie jako o przyszłym mistrzu...

Żyjemy w czasach niepewnych, warto więc zdobyć zawód, który ułatwi Tobie odnalezienie się na rynku pracy. My uczymy konkretów. ZSPS to szkoła, która ma smak sukcesu. Oferujemy to, co najlepsze: profesjonalną kadrę nauczycielską, nowoczesne pracownie i laboratoria, liczne koła zainteresować, super atmosferę życzliwości i współpracy. Teraz twój ruch! Więcej informacji znajdziesz na stronie: zsps.poznan.pl

Najczęściej czytane w tym tygodniu

Dziś w Poznaniu

Na ulicach miejscami może być ślisko!
5℃
-4℃
Poziom opadów:
0 mm
Wiatr do:
21 km
Stan powietrza
PM2.5
23.06 μg/m3
Dobry
Zobacz pogodę na jutro