Groźna bakteria w popularnym produkcie. Można się zatruć!
Warto sprawdzić, co mamy w domu.
"W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto bakterie Escherichia coli produkujące toksynę Shiga (STEC) w badanych próbkach Metki cebulowej z określonej poniżej partii. Spożycie produktu zanieczyszczonego Escherichia coli (STEC) wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego"- informuje GIS.
Szczegóły dotyczące produktu:
Nazwa produktu: Sokołów Metka Kiełbasa Surowa Cebulowa 170 g
Numer partii: 8225281102
Termin przydatności do spożycia: 24/10/2025
Producent: Sokołów SA, Oddział w Robakowie 62-023 Gądki , Robakowo ul. Poznańska 14, WNI 30210225
Firma Sokołów S.A. prowadzi obecnie proces wycofywania produktu z rynku. Równocześnie trwa postępowanie wyjaśniające, mające na celu ustalenie przyczyny uzyskania niezgodnego wyniku.
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem.


