Reklama
Reklama

Popularny tatar z groźną bakterią!

fot. Rita-und  mit  z Pixabay
fot. Rita-und mit z Pixabay

Można się zatruć.

"W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto bakterie Escherichia coli produkujące toksynę Shiga (STEC) w badanych próbkach Tatara wołowego z określonej poniżej partii. Spożycie produktu zanieczyszczonego Escherichia coli (STEC) wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego"- informuje GIS.

Szczegóły dotyczące produktu:
Nazwa produktu: Tatar wołowy, 200 g
Numer partii: 8525281202
Termin przydatności do spożycia: 24/10/2025
Producent: SOKOŁÓW Spółka Akcyjna Oddział w Tarnowie ul. Klikowska 101, 33-102 Tarnów WNI 12630215

Jak przekazano, firma Sokołów S.A. rozpoczęła procedurę wycofywania zakwestionowanej partii produktu z obrotu. Organy urzędowej kontroli żywności nadzorują ten proces oraz prowadzą postępowanie wyjaśniające w tej sprawie.

Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem.

Najczęściej czytane w tym tygodniu

Dziś w Poznaniu

11℃
5℃
Poziom opadów:
1.9 mm
Wiatr do:
24 km
Stan powietrza
PM2.5
13.10 μg/m3
Dobry
Zobacz pogodę na jutro