Popularny tatar z groźną bakterią!
Można się zatruć.
"W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto bakterie Escherichia coli produkujące toksynę Shiga (STEC) w badanych próbkach Tatara wołowego z określonej poniżej partii. Spożycie produktu zanieczyszczonego Escherichia coli (STEC) wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego"- informuje GIS.
Szczegóły dotyczące produktu:
Nazwa produktu: Tatar wołowy, 200 g
Numer partii: 8525281202
Termin przydatności do spożycia: 24/10/2025
Producent: SOKOŁÓW Spółka Akcyjna Oddział w Tarnowie ul. Klikowska 101, 33-102 Tarnów WNI 12630215
Jak przekazano, firma Sokołów S.A. rozpoczęła procedurę wycofywania zakwestionowanej partii produktu z obrotu. Organy urzędowej kontroli żywności nadzorują ten proces oraz prowadzą postępowanie wyjaśniające w tej sprawie.
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem.


