Salmonella w jednym z produktów. Masz go w domu?
Chodzi o chałwę sezamową.
"Główny Inspektorat Sanitarny został poinformowany przez dystrybutora o wykryciu obecności bakterii Salmonella spp. w niżej wymienionych partiach chałwy. Spożycie produktu, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego" - informuje GIS.
Szczegóły dotyczące produktu:
Producent: Elis Ali Eski, ul. Gdyńska 32, 80-209 Tuchom
1. KLC.Chałwa sezamowa wanilowo-kakaowa, 100 g
Numer partii: 26.09/2K
Data minimalnej trwałości: 25.03.2025
2. KLC.Chałwa sezamowa smak waniliowy, 100 g
Numer partii: 25.09/1K
Data minimalnej trwałości: 25.03.2025
Jak przekazano, producent podjął działania zmierzające do wycofania z obrotu kwestionowanych partii produktu. Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzi postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.
"Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać" - informuje GIS.