Salmonella w jednym z produktów. Masz go w domu?

Zdjęcie ilustracyjne | fot. Mikhail Semikin z Pixabay
Zdjęcie ilustracyjne | fot. Mikhail Semikin z Pixabay

Chodzi o chałwę sezamową.

"Główny Inspektorat Sanitarny został poinformowany przez dystrybutora o wykryciu obecności bakterii Salmonella spp. w niżej wymienionych partiach chałwy. Spożycie produktu, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego" - informuje GIS.

Sanatorium Bałtyk w Kołobrzegu - bo Twoje zdrowie zasługuje na najlepszą opiekę. Blisko morza. Blisko zdrowia. Blisko Ciebie. Zarezerwuj już dziś! www.subaltyk.pl
REKLAMA

Szczegóły dotyczące produktu:
Producent: Elis Ali Eski, ul. Gdyńska 32, 80-209 Tuchom

1. KLC.Chałwa sezamowa wanilowo-kakaowa, 100 g
Numer partii: 26.09/2K
Data minimalnej trwałości: 25.03.2025

2. KLC.Chałwa sezamowa smak waniliowy, 100 g
Numer partii: 25.09/1K
Data minimalnej trwałości: 25.03.2025

Jak przekazano, producent podjął działania zmierzające do wycofania z obrotu kwestionowanych partii produktu. Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzi postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.

"Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać" - informuje GIS.

Najczęściej czytane w tym tygodniu

Dziś w Poznaniu

Jest kolejne na dziś ostrzeżenie IMGW. Dotyczy kilku powiatów w naszym regionie
25℃
17℃
Poziom opadów:
1.5 mm
Wiatr do:
20 km
Stan powietrza
PM2.5
9.10 μg/m3
Bardzo dobry
Zobacz pogodę na jutro