Magda Gessler z rewolucjami ponownie w Wielkopolsce
W czwartek wyemitowano odcinek "Kuchennych rewolucji" z Ludwiny pod Pleszewem.
Restauracja "Ludwinka", bo tak nazywała się przed rewolucjami restauratorki, znajduje się przy drodze krajowej nr 11 na trasie Pleszew - Ostrów Wielkopolski. Właścicielką zajazdu jest Marzena, która ma na koncie karierę sportową i duże osiągnięcia w kajakarstwie. Choć kobieta postawiła w swoim lokalu na gęsinę od lokalnego dostawcy, restauracja nie przyciągnęła tłumów.
Magda Gessler po przyjeździe na miejsce spróbowała dań popisowych szefowej kuchni - m.in. czerniny oraz gęsiego uda. Jedzenie podsumowała krótko - przekombinowane. Lepiej było kolejnego dnia, gdy szefowa kuchni przygotowała nową czerninę i rosół z kartaczami. Wymagały poprawek, ale uzyskały akceptację restauratorki.
Ostatecznie Magda Gessler zdecydowała, że zajazd będzie nosić nazwę "Gęś Pocztowa". W menu królują gęsina, czernina i rosół. Co ciekawe, gęś można zamówić do domu - jest wysyłana pod wskazany adres. Finałowa kolacja się udała, a po powrocie, który odbył się po 4 tygodniach, restauratorka pochwaliła szefową kuchni.
Dziś restauracja cieszy się dużym zainteresowaniem i z pewnością tak będzie przez kilka tygodni od emisji odcinka. Za zupę zapłacimy tu 14 złotych, za udko z gęsi z kluskami i modrą kapustą 48 złotych, a za gęś faszerowaną 52 złote.
Najpopularniejsze komentarze