Reklama
Reklama

Salmonella w mleku pochodzącym z Wielkopolski

fot. GIS

Główny Inspektorat Sanitarny wykrył bakterie Salmonella Anatum w mleku w proszku.

Produkt pochodzi ze Spółdzielni Mleczarskiej Września.
- Badanie produktu pn.: "Mleko w proszku pełne zawartość tłuszczu 26%", 400 g, w laboratorium Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykazało obecność Salmonella Anatum we wszystkich 5 badanych próbkach produktu. Spożycie produktu wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego - informuje GIS.
Chodzi o partię towaru o numerze 344 i datą minimalnej trwałości do 10.05.2019. Klienci mogą zwracać towar do sklepów, w których został nabyty. Spółdzielnia poinformowała, że jest w trakcie wyjaśniania całej sytuacji.
Reklama

Najczęściej czytane w tym tygodniu

Dziś w Poznaniu

27℃
9℃
Poziom opadów:
0 mm
Wiatr do:
14 km
Stan powietrza
PM2.5
8.09 μg/m3
Bardzo dobry
Zobacz pogodę na jutro