"Kuchenne Rewolucje" Magdy Gessler z poznańskiej Wildy w czwartek w TV
Choć znana restauratorka przeprowadziła swoją "rewolucję" już jesienią ubiegłego roku, dopiero w czwartek program będzie można zobaczyć w telewizji.
W październiku jeden z naszych czytelników wypatrzył Magdę Gessler wraz z ekipą programu "Kuchenne Rewolucje" na Wildzie. Okazało się, że restauratorka nagrywa jeden z odcinków bijącego rekordy popularności show właśnie w naszym mieście, a konkretnie w ówczesnej restauracji "Czerwony Kapturek" przy ulicy Świętego Czesława. Po rewolucjach restauracja zmieniła nazwę - na Kotlet Bistro.
Jak łatwo się zorientować, obecnie w menu królują przede wszystkim kotlety. A jest ich sporo do wyboru - np. czerwony kotlet schabowy (podwójny przekładany pastą z pomidorów, papryki i bakłażanów), Pan Boczek (podwójny kotlet przekładany prażonym boczkiem i cebulką), Janosik (podwójny kotlet przekładany serem królewskim, mozarellą i oscypkiem) czy ostry (podwójny kotlet przekładany pastą z fety i papryczek jalapeno).
Już w najbliższy czwartek telewizja TVN wyemituje odcinek z "Czerwonego Kapturka". Już w zapowiedzi odcinka widać, że nie będzie łatwo, a rewolucjom będą towarzyszyć łzy. Początek programu o 21.30.
"Czerwony Kapturek" nie jest pierwszą poznańską restauracją, która przeszła rewolucję Magdy Gessler. W maju ubiegłego roku wyemitowano odcinek dotyczący restauracji Lizawka. Także wiosną restauratorka trafiła do Swarzędza. Tutaj jednak nie było happy endu - właściciele lokalu zrezygnowali z udziału w programie. Wcześniej Gessler przeprowadziła rewolucje w Poznaniu m.in. w "Bazylii & Oregano" czy w "Barze Metka".
Najpopularniejsze komentarze