Smaki Regionów od dziś na MTP

Od soboty na Międzynarodowych Targach Poznańskich trwają targi Smaki Regionów. Na swoich stoiskach poszczególne województwa prezentować będą najsmaczniejsze rarytasy swojego regionu.
Na targi Smaki Regionów do Poznania przyjechali wystawcy z całej Polski. Zaprezentują swoje regionalne przysmaki - gzik i oscypki, kaszanka po kaszubsku, krupniok śląski, miody z rejonu Dolnej Wisły i miód drahimski. Do tego chrupiące pieczywo, aromatyczne wędliny, smażone na piecu powidła, przetwory warzywne i owocowe, grzyby w zalewie i wyśmienite nalewki przyrządzane zgodnie z recepturami przekazywanymi z pokolenia na pokolenia. Będzie można nie tylko degustować produkty, ale również zrobić zakupy.
Przygotowano również liczne atrakcje: pokazy kulinarne, wręczenie Medali Targów Smaki Regionów, warsztaty dla dzieci w minipiekarni przez Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP, owocowo-warzywne warsztaty prowadzone przez Stowarzyszenie Polska Ekologia, występy zespołów folklorystycznych, miniwarsztaty kulinarne i plastyczne z redakcją magazynów Sielskie Życie i Sielska Kuchnia, zabawy i animacje w Strefie Dziecka.
Targi Smaki Regionów potrwają do 27 września. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.