Reklama
Reklama

Ruszył Festiwal Dobrego Smaku

fot. Włodzimierz Hoppel
fot. Włodzimierz Hoppel

W czwartek w Poznaniu rozpoczął się Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku. Przez cztery dni na Starym Rynku można będzie spróbować przysmaków kuchni regionalnej i tej egzotycznej. Nie zabraknie warsztatów i koncertów.

W czwartek na Starym Rynku rozpoczęło się wielkie święto smakoszy - Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku. W ramach jarmarku wystawcy z Polski i zagranicy będą prezentować swoje produkty. Będą wędzone ryby z mazur i kurpiowskie chleby, piwa z lokalnych browarów, podlaskie wędliny i kozie sery z Podkarpacia. Nie zabraknie też zagranicznych przysmaków takich jak - oliwki z Prowansji i przetwory z włoskich trufli, węgierskie skwarki z mangalicy, gruzińskie pierożki chinkali oraz grecka chałwa.

Festiwal Dobrego Smaku to jednak nie tylko jedzenie. Na scenie, gdzie w ciągu dnia odbywać się będą pokazy kulinarne szefów kuchni wieczorami zabrzmi muzyka. Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku potrwa do niedzieli 16 sierpnia. Szczegółowy program tutaj.

Najczęściej czytane w tym tygodniu

Dziś w Poznaniu

4℃
-2℃
Poziom opadów:
0 mm
Wiatr do:
14 km
Stan powietrza
PM2.5
12.10 μg/m3
Bardzo dobry
Zobacz pogodę na jutro