Ruszył Festiwal Dobrego Smaku
W czwartek w Poznaniu rozpoczął się Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku. Przez cztery dni na Starym Rynku można będzie spróbować przysmaków kuchni regionalnej i tej egzotycznej. Nie zabraknie warsztatów i koncertów.
W czwartek na Starym Rynku rozpoczęło się wielkie święto smakoszy - Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku. W ramach jarmarku wystawcy z Polski i zagranicy będą prezentować swoje produkty. Będą wędzone ryby z mazur i kurpiowskie chleby, piwa z lokalnych browarów, podlaskie wędliny i kozie sery z Podkarpacia. Nie zabraknie też zagranicznych przysmaków takich jak - oliwki z Prowansji i przetwory z włoskich trufli, węgierskie skwarki z mangalicy, gruzińskie pierożki chinkali oraz grecka chałwa.
Festiwal Dobrego Smaku to jednak nie tylko jedzenie. Na scenie, gdzie w ciągu dnia odbywać się będą pokazy kulinarne szefów kuchni wieczorami zabrzmi muzyka. Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku potrwa do niedzieli 16 sierpnia. Szczegółowy program tutaj.