Jak powstają Rogale Świętomarcińskie?
Dodano wtorek, 29.10.2013 r., godz. 20.30
Jest jednym z symboli Poznania i już niedługo zawita znów na nasze stoły. Tradycyjna receptura jest jedna, a dziś poznańscy piekarze przybliżali jej tajemnicę.
Warsztaty pieczenia rogali odbyły się dziś w centrum SPOT przy ulicy Dolna Wilda. Do udziału w warsztatach zaproszono między innymi dziennikarzy i miejskich urzędników, a ich pracę nadzorował Zbigniew Piskorski - Receptura na idealnego Rogala Świętomarcińskiego jest prosta. Nie kombinować, robić tak jak mówi receptura - mówi poznański cukiernik. Wśród zaproszonych gości był Rafał Łopka - Nie wyglądają jak te w cukierni, ale myślę, że będą smaczne - podsumował swoje osiągnięcia rzecznik prasowy Urzędu Miasta. Zachęcamy do obejrzenia videorelacji z dzisiejszych warsztatów.