Trwają Targi Smaki Regionów
Do godziny 17.00 amatorzy pysznego tradycyjnego jedzenia mogą odwiedzać Międzynarodowe Targi Poznańskie, by zapoznać się z ofertą Targów Smaki Regionów.
W poniedziałek rozpoczną się targi dla profesjonalistów - Polagra-Food. Jak w ubiegłym roku, jedną z atrakcji targów jest pawilon "Smaki Regionów", w którym prezentowane są przysmaki z najróżniejszych zakątków świata. Ta część targów jest dostępna dla wszystkich zwiedzających.
Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych i Gastronomii są najważniejszymi targami w branży. To właśnie tam, specjaliści od gastronomii prezentują najlepsze przysmaki w okazałej formie. Targi są także idealną formą na zaprezentowanie nowości kulinarnych. W tym roku zwiedzający mogą poznać takie specjały jak ser topiony z mleka koziego, ormiański chleb Ławasz, napój likopenowy, czy makaron Bartolini eko orkiszowy razowy.
Wszyscy ci, którzy chcą spróbować potraw z całego kraju muszą się wybrać na Targi Smaki Regionów, w ramach których prezentowana jest tradycyjna, ekologiczna i regionalna żywność. Są to więc potrawy przygotowywane od wielu lat według oryginalnych receptur. Zobaczymy i spróbujemy pysznych nalewek, wina, chlebów, ciasta, wędlin, serów, a nawet warzyw i owoców. Nie zabraknie też innych smakołyków. Jedzenie jest prezentowane na stanowiskach przydzielonych poszczególnym województwom.
W ramach targów na scenie pojawiają się mistrzowie ludowej sztuki, a także artyści zajmujący się rękodziełem. Zapoznamy się również z ofertą gospodarstw agroturystycznych.
Targi Smaki Regionów otwarte dla szerszej publiczności są do godziny 17.00 (wstęp bezpłatny). Profesjonaliści mogą je zwiedzać w ramach Polagra-Food w poniedziałek i wtorek.