Reklama
Reklama

Wędliny dumą Wielkopolski

Dziś w Poznaniu odbyło się kolejne certyfikowanie wędlin zorganizowane przez Izbę Rzemieślniczą. Kiełbasy, ogonówki i inne mięsne przysmaki oceniało srogie 30-osobowe jury. W sumie próbowano 63 wyrobów 25 producentów.

25 producentów wędlin z całej Wielkopolski zjechało dziś do Poznania, by zaprezentować swoje wyroby W tym roku testowanie rozpoczęto od białej kiełbasy. W sumie trzydziestoosobowe jury skosztowało 63 produktów - od kiełbas, przez szynkę, aż do ogonówki. Najwyżej ocenione otrzymają specjalne certyfikaty. Oficjalne wręczenie dokumentów odbędzie się 19 marca podczas wielkanocnego spotkania rzeźników i wędliniarzy.

Sanatorium Bałtyk w Kołobrzegu - wyjątkowe miejsce, w którym relaks i zdrowie idą w parze. Rezerwuj pobyt nad morzem już dziś! +48 94 355 34 34, +48 94 355 34 44, [email protected]
REKLAMA

Wielkopolska Izba Rzemieślnicza wraz ze Stowarzyszeniem Rzeźników i Wędliniarzy postanowiła zwrócić uwagę zakładów wędliniarskich, ale też klientów na jakość mięsnych wyrobów. Otrzymanie certyfikatu przez zakład jest równoznaczne z wysoką jakością wytwarzanych produktów.

Zbliża się Wielkanoc, a co za tym idzie, na naszych stołach pojawią się tradycyjne wędliny. Wiele sklepów nie dba o to, by mięsne produkty były świeże i odpowiedniej jakości. Warto więc zwracać uwagę na certyfikaty.

Najczęściej czytane w tym tygodniu

Dziś w Poznaniu

4℃
0℃
Poziom opadów:
0 mm
Wiatr do:
13 km
Stan powietrza
PM2.5
13.10 μg/m3
Dobry
Zobacz pogodę na jutro