Kolejna restauracja w regionie po rewolucjach Magdy Gessler. Co w menu?
Restauratorka tym razem zmieniła lokal w Koninie.
Na przełomie lipca i sierpnia Magda Gessler przeprowadziła swoje kuchenne rewolucje w lokalu Czarny Domek. Od kilku dni restauracja działa już pod nowym szyldem - Bar De Żur. Jak podkreślają właściciele, zmieniło się nie tylko menu i wystrój wnętrza, ale też goście są inaczej obsługiwani - wprowadzono obsługę kelnerską.
- Dopracowujemy nowe zasady i menu bo dla nas to całkowita zmiana i będziemy się dopiero uczyć. Prosimy o wyrozumiałaś dla naszych kelnerek i kucharzy - podkreślają właściciele. W komentarzach można znaleźć pozytywne, ale i negatywne opinie głównie dotyczące właśnie obsługi.
Co jest w nowym menu po rewolucjach? Wśród przystawek znajdziemy Gzik de żur za 18 złotych, a wśród zup żurek z jajkiem i frankfurterką za 23 złote. Dania główne to m.in. schab smażony na smalcu z pomarańczowym puree z ziemniaka (36 zł) czy indyk w sosie słodko słonym marynowany w pomarańczach z pomarańczowym puree (38 zł). Za specjalność zakładu - pierogi - trzeba zapłacić 25 zł (300 gr). W ofercie są też desery, na przykład tarta z malinami i białą czekoladą za 24 złote.
Odcinek z tym lokalem zobaczymy w telewizji jesienią.