Dwie groźne bakterie w mięsie. "Spożycie wiąże się z ryzykiem zatrucia"

Partia produktu wycofywana jest ze sklepów.
"W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto bakterie Salmonella i Escherichia coli (STEC) w badanych próbkach Tatara wołowego z określonej poniżej partii. Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella i Escherichia coli (STEC) wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego" - ingormuje GIS.
Szczegóły dotyczące produktu:
Nazwa produktu: Tatar wołowy, 200 g
Numer partii: 1801207
Termin przydatności do spożycia: 12.07.2024
Producent: Zakłady Mięsne Łuków S.A. ul. Przemysłowa 15, 21-400 Łuków, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06110266 WE
Jak przekazano, producent niezwłocznie po otrzymaniu informacji o niezgodności produktu, uruchomił procedurę wycofania kwestionowanej partii z obrotu. "Organy urzędowej kontroli żywności nadzorują proces wycofywania kwestionowanej partii z obrotu" - dodaje GIS.
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem.