Kolejna restauracja w Poznaniu po rewolucjach Magdy Gessler. Co w menu?
O tym, że "Pomylone Gary" z Głogowskiej zamieniły się w "Bistro Pyr pyr pyr" pisaliśmy już w listopadzie.
W połowie grudnia Magda Gessler ponownie pojawiła się w lokalu, by sprawdzić, czy właściciele utrzymują poziom dań wprowadzonych do menu przez znaną restauratorkę. Ze zdjęcia wynika, że właściciele są zadowoleni z wizyty, można więc przypuszczać, że rewolucja się udała. Właściciele zdradzili, że emisja odcinka z ich udziałem jest planowana na marzec.
Co można zjeść w Bistro Pyr pyr pyr po rewolucjach? W menu Magdy Gessler znajdują się focaccia z gzikiem za 26 złotych, pyrą z ogniska (z żółtkiem, wędzoną słoniną, koprem, serem gruyere) za 27 złotych, a'la strogonow z gęsi za 59 złotych, zupa malowana na talerzu za 33 złote, krem dyniowy za 24 złote i szarlotka z zabajone za 34 złote.
Ale dań jest więcej. Za przystawkę trzeba zapłacić od 26 do 45 złotych, za zupę od 22 do 33 złotych, za dania główne od 34 do 62 złotych, a za desery 29 lub 34 złote. W ofercie są też pizza i pyrki z ogniska w wielu wersjach. Właściciele proszą, by w przypadku weekendów robić rezerwacje stolików.
Najpopularniejsze komentarze