Duże zmiany w poznańskiej restauracji po rewolucjach Magdy Gessler
W czwartek wyemitowano odcinek z "Baru u Grochowej".
To dawne Dobre Miejsce 65 przy ulicy Piątkowskiej. Już w czwartek podawaliśmy, że w czwartek będzie można zobaczyć, jak przebiegały kuchenne rewolucje w tym lokalu. Właściciele nie ukrywają, że rewolucja spełniła ich oczekiwania i choć odcinek pojawił się w telewizji dopiero w tym tygodniu, goście przychodzą tłumnie do lokalu już od dłuższego czasu.
A rewolucja była spora - zmieniło się nie tylko wnętrze, ale też dokonano dużych zmian w kuchni. Właściciele przestali gotować, a ich miejsce zajęli bardziej utalentowani kucharze, którymi zachwycała się Magda Gessler, a których potencjału wcześniej nie wykorzystano.
- To jest mój bohater dzisiejszych Kuchennych rewolucji! To był prawdziwy szok, wszystko tu i wszystkich przekręciłam w dobrą stronę. Pozmieniałam w zasadzie wszystko! - napisała w mediach społecznościowych Gessler. - Dużo niespodzianek, a teraz spróbujcie tam się dostać. To jest dopiero niespodzianka - podsumowała.
Co można zjeść w Barze u Grochowej? Nazwa zobowiązuje - jest więc grochówka według przepisu Magdy Gessler. Restauratorka przygotowała także marynowane pieczarki z pieca z sosem beszamelowym, chleb wypełniony mięsnymi i warzywnymi przysmakami oraz podobny chlebek w wersji wege. Ale menu jest dłuższe i znajdują się w nim m.in. pyry z pieca i pizza.
Najpopularniejsze komentarze