W czwartek odcinek "Kuchennych rewolucji" z podpoznańskich Kamionek
Magda Gessler odwiedziła w kwietniu restaurację Fyrtel Smaków.
O tej rewolucji pisaliśmy już na naszym portalu. Tuż przed Wielkanocą znana restauratorka pojawiła się w Kamionkach, by przeprowadzić swoją słynną restaurację. Restaurację Fyrtel Smaków zamieniła w "Złotą Świnkę". Wydaje się, że rewolucja się udała - właściciele lokalu chwalą się na Facebooku, że gości mają tak dużo, że nie są w stanie wszystkich obsłużyć.
Tak reklamowany jest program z Kamionek: "Restaurację Fyrtel Smaków w Kamionkach od niedawna prowadzi małżeństwo - Robert i Daria. Zawodowym mottem Roberta jest: robić wszystko z pasją i poświęceniem. A poświęcenie właścicieli jest tak wielkie, że z restauracji niemal nie wychodzą. Ambitny Robert serwuje gościom wyszukane dania kuchni światowej. Ci jednak nie doceniają kawioru i omijają lokal szerokim łukiem. Na ratunek upadającemu biznesowi gastronomicznego ruszyła rodzina Darii - mama Wiola i siostra Milena. Niestety wysiłek całej rodziny ciągle idzie na marne, lokal wciąż świeci pustkami, a długi rosną. Perfekcjonista Robert postanowił poprosić o pomoc perfekcyjną restauratorkę. Czy Magda Gessler i tym razem wymyśli przepis na sukces?"
"Złota Świnka" już teraz cieszy się ogromnym zainteresowaniem, a po czwartkowej emisji odcinak popularnego programu na pewno chętnych na zjedzenie w tym miejscu przybędzie. A co można tu zjeść?
Dania Magdy Gessler to m.in. pajda domowego chleba ze smalcem złotnickim i ogórkiem kiszonym za 13 złotych oraz pieczony boczek i karkówka złotnicka z domowymi pyzami oraz kapustą kiszoną za 43 złote. Nie brakuje też żurku czy szarlotki. Wśród zup są rosół i czernina, a dalej dania ze świni - żeberka, kotlet schabowy, podwójny schabowy czy golonka. Coś dla siebie znajdą tu także miłośnicy dań wegetariańskich. Są i inne dania - na przykład de volaille, kurczak w panno czy konfitowana kaczka, a nawet smażony sum. W ofercie znajdziemy pierogi i dania dla dzieci.
Najpopularniejsze komentarze