W weekend w Poznaniu można poczuć smaki Niemiec

W weekend w Poznaniu będzie można poczuć smaki Niemiec
11 i 12 czerwca przygotowano wiele atrakcji na placu Kolegiackim. Odbędą się spotkania, warsztaty czy degustacje win.
W sobotę i niedzielę o godz. 14:00 Maja Skorupska - autorka bloga oraz laureatka wielu konkursów gastronomicznych - zaprosi na pierwszą część warsztatów kulinarnych, których motywem przewodnim będą smaki Niemiec. Z kolei o godz. 16:00 rozpocznie się druga część warsztatów - "Kartoffelsalat czy poznański gzik - różnice i podobieństwa kuchni polskiej i niemieckiej" (liczba miejsc ograniczona, obowiązuje kolejność przyjścia) - informują miejscy urzędnicy.
O godz. 17:00 wystartuje prezentacja oraz degustacja win "Różne oblicza Króla Rieslinga". W świat tych charakterystycznych niemieckich trunków wprowadzą gości wybitni znawcy wina - w sobotę Tomasz Prange-Barczyński, redaktor naczelny magazynu "Ferment", zaś w niedzielę Jakub Małecki, sommelier, miłośnik rieslinga. Degustacje odbywają się w restauracji "Republika Róż". Spotkanie tylko dla osób pełnoletnich (liczba miejsc ograniczona, obowiązuje kolejność przyjścia) - dodają.
Na pl. Kolegiackim będzie można również skorzystać z interaktywnych stoisk, które pozwolą uczestnikom wycisnąć świeży sok za pomocą siły mięśni napędzających rowerem czy wybrać się do Niemiec w wirtualną wycieczkę. Wstęp na wszystkie wydarzenia jest darmowy. Będą się one odbywać przez cały weekend w godzinach od 13:00 do 20:00.
Wydarzenie jest częścią kampanii German.Local.Culture i odbywa się po hasłem: #FindYourCityBreak. Organizatorem jest Niemiecka Centrala Turystyki.
Najpopularniejsze komentarze