Wybierają najsmaczniejszą białą parzoną w Wielkopolsce. Wy już wybraliście
W poniedziałek odbywa się ocena białych parzonych produkowanych w naszym województwie.
Od 2017 roku Kiełbasa Biała Parzona Wielkopolska ma Chronione Oznaczenie Geograficzne. Certyfikat umożliwiający jej produkcję posiada zaledwie 8 producentów z naszego regionu. W poniedziałek Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu wraz z grupą producencką i Ogólnopolskim Cechem Rzemieślników Wędliniarzy Kucharzy dokonuje specjalnej oceny kiełbas, by stwierdzić, która z nich jest najsmaczniejsza.
Ocena cały czas trwa i ma się zakończyć w godzinach popołudniowych. O wynikach poinformujemy. Już w sobotę zapytaliśmy naszych Czytelników, która firma produkuje najlepszą kiełbasę białą parzoną wielkopolską. W ankiecie oddano ponad 1500 głosów. Numerem jeden zdaniem Czytelników jest kiełbasa z Zakładów Mięsnych Mielczarek, która uzyskała 55 procent głosów. Na drugim miejscu znalazła się kiełbasa z Rzeźnictwa Zyguła Zbąszynek (16 procent), a na trzecim ta z Zakładów Mięsnych Szajek (10 procent).
Najpopularniejsze komentarze