Reklama

Magda Gessler z rewolucją w wielkopolskiej restauracji

fot. Magda Gessler / FB
fot. Magda Gessler / FB

Tym razem pojawiła się w Połajewie na terenie powiatu czarnkowsko-trzcianeckiego.

W czwartek na antenie TVN można było zobaczyć najnowszy odcinek "Kuchennych rewolucji" Magdy Gessler z Wielkopolską w roli głównej. Tym razem znana restauratorka odwiedziła restaurację "Silvano" w Połajewie. Restaurację, która przed pandemią utrzymywała się przede wszystkim z organizowanych imprez. Gdy lockdowny uniemożliwiły obsługę gości na miejscu, liczyć zaczęło się przede wszystkim menu, a to było tu niezwykle szerokie. Od schabowego po pizzę. Magdzie Gessler najmniej smakowała spróbowana tu pizza. Stwierdziła, że można ją "wydoić", bo tak ocieka dodatkami. Schabowy natomiast jej smakował.

Siedem dni niezapomnianych muzycznych wrażeń? To musi być CZAS NA TEATR! Pobierz aplikację już teraz i odkryj szczegółowy program: spektakle, koncerty, spotkania i wiele więcej!
REKLAMA

Ostatecznie, w ramach rewolucji zmieniono nazwę lokalu na Karczma Gę gę gę. W menu króluje przede wszystkim gęsina - w tym nietypowa wersja rogala marcińskiego z mięsnym nadzieniem. Magda Gessler rewolucję uznała za udaną. Jak stwierdziła, w Połajewie można zjeść najlepszą gęsinę w Polsce. - To najmilsza praca przy kuchennych rewolucjach! Trafił swój na swego... pasjonaci kuchni, ambitni młodzi ludzie... karczma gdzie się je gęsinę ze wzruszeniem!!!! Tacy młodzi i tacy zdolni... to miejsce wzrusza mnie! Dla chcącego nie ma nic trudnego!!! Brawa - skomentowała w mediach społecznościowych restauratorka.

Najczęściej czytane w tym tygodniu

Dziś w Poznaniu

Może być bardzo niebezpiecznie. Jest ostrzeżenie IMGW również dla Poznania!
1℃
-3℃
Poziom opadów:
0.3 mm
Wiatr do:
18 km
Stan powietrza
PM2.5
13.10 μg/m3
Dobry
Zobacz pogodę na jutro