Magda Gessler z rewolucją w wielkopolskiej restauracji
Tym razem pojawiła się w Połajewie na terenie powiatu czarnkowsko-trzcianeckiego.
W czwartek na antenie TVN można było zobaczyć najnowszy odcinek "Kuchennych rewolucji" Magdy Gessler z Wielkopolską w roli głównej. Tym razem znana restauratorka odwiedziła restaurację "Silvano" w Połajewie. Restaurację, która przed pandemią utrzymywała się przede wszystkim z organizowanych imprez. Gdy lockdowny uniemożliwiły obsługę gości na miejscu, liczyć zaczęło się przede wszystkim menu, a to było tu niezwykle szerokie. Od schabowego po pizzę. Magdzie Gessler najmniej smakowała spróbowana tu pizza. Stwierdziła, że można ją "wydoić", bo tak ocieka dodatkami. Schabowy natomiast jej smakował.
Ostatecznie, w ramach rewolucji zmieniono nazwę lokalu na Karczma Gę gę gę. W menu króluje przede wszystkim gęsina - w tym nietypowa wersja rogala marcińskiego z mięsnym nadzieniem. Magda Gessler rewolucję uznała za udaną. Jak stwierdziła, w Połajewie można zjeść najlepszą gęsinę w Polsce. - To najmilsza praca przy kuchennych rewolucjach! Trafił swój na swego... pasjonaci kuchni, ambitni młodzi ludzie... karczma gdzie się je gęsinę ze wzruszeniem!!!! Tacy młodzi i tacy zdolni... to miejsce wzrusza mnie! Dla chcącego nie ma nic trudnego!!! Brawa - skomentowała w mediach społecznościowych restauratorka.
Najpopularniejsze komentarze