Wielka uczta na MTP. Ruszyły targi Smaki Regionów
Do Poznania przyjechało blisko 190 wystawców ze smakołykami charakterystycznymi dla rozmaitych regionów kraju.
Na targach pojawili się najlepsi producenci naturalnej żywności, wyrabianej wedle tradycyjnych receptur. Pyszne wędliny, sery, przetwory bez dodatków chemicznych. Naturalne soki, miody, konfitury czy nalewki - w jednym miejscu można skosztować pyszności z całej Polski.
Dziś na MTP królowała kapusta i bigos. Na gości czekał wielki garnek tej kultowej potrawy, którą każdy ze zwiedzających mógł się poczęstować. Wystawcy pokażą jednak, że nie tylko mięsnymi potrawami stoi polska kuchnia. Pojawią się też specjały pochodzenia roślinnego, pozyskiwane z ekologicznych upraw. Wszystko to, aby pokazać, że tradycyjna kuchnia wcale nie musi być nudna - informowali organizatorzy.
Targi Smaki Regionów potrwają do poniedziałku. O szczegółach pisaliśmy tutaj.