Groźna bakteria w pieprzu. GIS nakazał wycofanie partii ze sklepów
W pieprzu firmy ROL-TIM badania wykryły bakterie salmonelli.
Chodzi o jedną partię pieprzu naturalnego mielonego, w której w ramach kontroli urzędowej stwierdzono obecność bakterii Salmonella. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Szczegóły dotyczące partii:
Produkt - Pieprz naturalny - mielony, 100 g
Marka - ROL-TIM
Najlepiej spożyć przed: 15.04.2022
Kod kreskowy - 5 902900 005817
Producent - Z.P.H.U."ROL-TIM" M. Tomczyk, Annolesie 5b, 42-110 Popów
Kraj pochodzenia - Wietnam
Firma ROL-TIM podjęła decyzję o konieczności wycofania wskazanej partii produktu. Poinformowała swoich odbiorców o możliwości zwrotu kwestionowanego produktu. Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania produktu w Polsce - informują przedstawiciele GIS. Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać - dodają.