Reklama
Reklama

Wiele restauracji w jednym miejscu - rusza Sushi&Food Express. Teraz rabat 20% na wszystkie zamówienia!

Sushi&Food Express to wyjątkowy koncept na kulinarnej mapie Wielkopolski. Za jego menu odpowiadają chefowie, którzy inspiracje czerpali z pracy i podróży po całym świecie. Z kolei za samym pomysłem stoi Sushi&Food Factor, lokalny dostawca dań gotowych, który na potrzeby tego projektu zapewnił dostęp do najlepszych jakościowo, bezpiecznych i certyfikowanych składników. A to jeszcze nie wszystko...

Sushi&Food Express jest miejscem, którego powstanie zostało podyktowane potrzebami nieoczekiwanie zmieniającego się świata. Świata, w którym głośno mówi się o tym, jak ważny jest człowiek oraz bezpieczeństwo i odpowiedzialność, nie tylko w życiu codziennym, ale i biznesie. Dlatego Sushi&Food Express to coś więcej niż tylko restauracja. To swoisty "food court", w którym znajdziemy menu składające się z blisko 50 pozycji z najróżniejszych kuchni świata. To też zespół ludzi, których złączył jeden, wspólny cel - przetrwanie mimo ciężkich czasów.

Zamiast zwalniać, otworzyli restauracje

Sushi&Food Express jest ewolucyjnym rozwinięciem tego, co zapoczątkował Sushi&Food Factor, producent dań gotowych z podpoznańskiego Robakowa. Paradoksalnie sam pomysł powstał jako odpowiedź na negatywne zmiany, które nastąpiły po wybuchu pandemii. Bo gdy inni zwalniali, oni po prostu zaczęli działać. A było i nadal jest o co walczyć, bo firma zatrudnia blisko 170 osób. - Moment wybuchu kryzysu to nie czas na to, aby zwalniać ludzi. To czas, aby zrobić wszystko, aby zapewnić im ciągłość i bezpieczeństwo zatrudnienia - mówi Marcin Zalicki, dyrektor zarządzający i pomysłodawca nowych restauracji.

Najlepsze pozycje z czołowych kuchni świata

W menu restauracji Sushi&Food Express znalazło się miejsce na blisko 50 pozycji z najrozmaitszych kuchni świata. - Co niezwykle ważne, restauracje korzystają z dorobku wypracowanego przez Sushi&Food Factor. Dzięki temu możemy pracować na oryginalnych, najlepszych smakowo składnikach, jak i bezpiecznych, bo posiadających badania i certyfikaty - mówi chef, Tyberiusz Gajda.

I tak, w restauracjach znajdziemy zarówno sushi, jak i menu kuchni polskiej, włoskiej, greckiej i azjatyckiej. Dla zabieganych przygotowano także specjalny dział "do lodówki", w którym znajdziemy sushi i obiady pakowane w specjalnej technologii dla zapewniania dłuższej daty przydatności do spożycia. Poza tym wszystkie zupy i obiady dostarczane są w specjalnych, kilkukomorowych pojemnikach, które zapewniają nie tylko higieniczny transport, ale pozwalają na wygodne odgrzanie w kuchence mikrofalowej bez konieczności wykładania na osobny talerz.

Zawsze darmowe i bezpieczne dostawy

Restauracja pracuje bezpiecznie, działając według procedur wypracowanych i zweryfikowanych pod kątem nowego zagrożenia wirusem SARS-CoV-2. Jedzenie dowożą kierowcy zatrudnieni w firmie, a transport jest darmowy w promieniu od siedziby restauracji - podpoznańskiego Robakowa. Na stronie udostępniono możliwość sprawdzenia, w jakie rejony Poznania i okolic restauracja dowozi i w jakich kosztach. Kuchnie pracują od poniedziałku do soboty w godzinach od 12:00 do 19:00. Ze względów bezpieczeństwa nie ma możliwości odbiorów osobistych i płatności gotówką.

Uwaga PROMOCJA!

Z okazji otwarcia restauratorzy przygotowali specjalną zniżkę. Teraz wszystkie dania można zamówić z 20% rabatem! Spiesz się, bo promocja potrwa tylko do końca maja 2020 r. Zamówienia można realizować online na stronie www.sushifoodexpress.pl.

Najczęściej czytane w tym tygodniu

Dziś w Poznaniu

1℃
-4℃
Poziom opadów:
0 mm
Wiatr do:
14 km
Stan powietrza
PM2.5
69.01 μg/m3
Dostateczny
Zobacz pogodę na jutro