Pogoda jutro  Pogoda Poznań

BS | czwartek, 17.01.2019 r., godz. 17.30
Szukasz pracy? ZDM szuka pracownika na stanowisko ds. usuwania pojazdów
fot. SMP

Zarząd Dróg Miejskich poszukuje w tej chwili pracowników na kilka stanowisk. Poszukiwany jet między innymi pracownik, który zajmie się usuwaniem pojazdów.

zakładka
POGODA
DZISIAJ
7°C 1022 hPa
JUTRO
7°C 1035 hPa
POJUTRZE
1°C 1046 hPa
NAJPOPULARNIEJSZE WIADOMOŚCI

W tej chwili Zarząd Dróg Miejskich poszukuje osób, które zajmą się obsługą kasy, sterowaniem ruchem czy utrzymaniem dróg. Jednak największe zdziwienie może być stanowisko ds. usuwania pojazdów. Z ogłoszenia dowiadujemy się, że osoba, która zajmie to stanowisko będzie zajmowała się przygotowywaniem decyzji administracyjnych, zgłaszaniem potrzeb usunięcia pojazdów, reprezentowaniem miasta przed sądami cywilnymi itp. - Praca głównie przy komputerze oraz praca w terenie, na ulicach miasta, związana z przeprowadzaniem oględzin dotyczących prowadzonych spraw - czytamy w ogłoszeniu

Osoba ubiegająca się o to stanowisko powinna posiadać wykształcenie średnie, prawo jazdy oraz znać stosowne przepisy. Dodatkowo mile widziane jest ukończenie kursu lub szkolenia z zakresu usuwania pojazdów z art. 50a lub art. 130a ustawy Prawo o ruchu drogowym.