blog background
 
Magda: Magda gotuje
książka kucharska, przepisy, gotowanie, pieczenie,
metka_epoznan
Grillowany łosoś
ok
20
not ok
45
liczba odsłon: 1733
  • łosoś w kawałku
  • koperek
  • sól
  • cytryna

Łososia solimy i posypujemy koperkiem, odkładamy na co najmniej 1h. Smażymy na patelni grillowej po ok. 3-5 minut (w zależności od grubości łososia). Podajemy posypanego kolejną porcją koperku i skropionego cytryną.
 
WASZE KOMENTARZE[1]
~Makłowicz: Proszę spojrzeć. Najpierw bez zbytniego zadęcia kroimy nożem bardzo sympatyczne flaki i dorzucamy: biały ser Ricotta, makaron, listki szałwi i jedwabny szalik i skuter z dużą dozą renesansowych kobiet i goździki. I to wszystko trzeba wrzucić na bardzo średnio rozgrzaną patelnię, nie przysmażyć tylko dusić. Od ośmiu do dwunastu miesięcy. Proszę się nie przerażać robi się przeszło rok. I wszystko wędruje na talerz. Gotowe do zjedzenia. Następnie nawinąć zręcznie na widelec.
dodano: Piątek, 2012.06.08 11:54, IP:95.108.107.XXX
ok
7
not ok
1
odpowiedz|usuń
~Autor: ~Makłowicz: Proszę spojrzeć. Najpierw bez zbytniego zadęcia kroimy nożem bardzo sympatyczne flaki i dorzucamy: biały ser Ricotta, makaron, listki szałwi i jedwabn...
Pan Makłowicz wpadłby w ciężką depresję czytając tutejsze przepisy :) Fakt, słabo sobie radził z efektownym ułożeniem gałązki koperku na talerzu, ale zna alchemię. Wie jak łączyć zioła, jak rozpoznać dobre warzywo, gdzie potrzeć, by wydobyć aromat jak (nie) kroić, stawia na jakość produktów i autentyczność lokalnych dań. I tą cenną wiedzą się dzieli. Wielki plus za znajomość historii dań. Tu tego nie uraczysz. Tu mamy : weź kawał mięsa z ZAMRAŻALKI (oryginalna pisownia autorki bloga), nie rozmrażaj, jeśli ci się nie chce, posól, posyp koperkiem. usmaż. gotowe.
dodano: Piątek, 2012.06.08 12:33, IP:77.65.45.XXX
ok
17
not ok
1
odpowiedz|usuń
~Autor: ~Makłowicz: Proszę spojrzeć. Najpierw bez zbytniego zadęcia kroimy nożem bardzo sympatyczne flaki i dorzucamy: biały ser Ricotta, makaron, listki szałwi i jedwabn...
aaa. usmaż na KASI!!! koniecznie na KASI, inne margaryny są be, ta jest cacy!
dodano: Piątek, 2012.06.08 12:34, IP:77.65.45.XXX
ok
16
not ok
2
odpowiedz|usuń
~: Ja od wielu, wielu lat smażę na Palmie i moje dania są naprawdę pyszne :)
dodano: Piątek, 2012.06.08 12:37, IP:83.25.109.XXX
ok
15
not ok
0
odpowiedz|usuń
~Autor: ~: Ja od wielu, wielu lat smażę na Palmie i moje dania są naprawdę pyszne :)...
no chyba Ci Palma odbiła :) Przecież nasza blogerka wyraźnie pisze, że MA BYĆ kasia! zawsze kasia! Only kasia! A poważniej, mam nadzieję, że masz na mysli pieczenie ciast, a nie smażenie, bo smażona się odkłada jak plastik gdzieś tam, pomiędzy żołądkiem a sam-wiesz-czym :)
dodano: Piątek, 2012.06.08 13:12, IP:77.65.45.XXX
ok
14
not ok
0
odpowiedz|usuń
~Tim: Tak się nie podoba, tak krytykują a jednak codziennie zaglądają. Dziwi mnie tylko dlaczego zawsze neatywne komentarze piszą osoby które nie są zalogowane.
dodano: Piątek, 2012.06.08 13:34, IP:145.237.104.XXX
ok
2
not ok
16
odpowiedz|usuń
~Autor: ~Tim: Tak się nie podoba, tak krytykują a jednak codziennie zaglądają. Dziwi mnie tylko dlaczego zawsze neatywne komentarze piszą osoby które nie są zalogo...
zapytał zalogowany adwokat nijakiej kuchni... Ja zaglądam z ciekawości, czy kiedyś pojawi się tu przepis na zupke z torebki (bo tez prosta i zwyczajna) Zupa kalafiorowa była już blisko tej z torebki, ale jednak były dwie różyczki kalafiora. Szczerze, to miałam nadzieję, że po tylu negatywnych uwagach autorka choć część z nich przemyśli. Ale nie, bo nie!
dodano: Piątek, 2012.06.08 13:47, IP:77.65.45.XXX
ok
17
not ok
2
odpowiedz|usuń
~Tim: ~Autor: zapytał zalogowany adwokat nijakiej kuchni... Ja zaglądam z ciekawości, czy kiedyś pojawi się tu przepis na zupke z torebki (bo tez prosta i zwyczajn...
Nie wiem w którym miejscu mojego wpisu widzisz obronę autorki. "Zaglądam z ciekawości czy kiedyś nie pojawi się"... to po tytule wpisu nie widać...?
dodano: Piątek, 2012.06.08 13:53, IP:145.237.104.XXX
ok
1
not ok
15
odpowiedz|usuń
~Autor: niestety nie. widzisz tytuł "tarta z kurczakiem" klikasz, a na pierwszym miejscu gotowe ciasto francuskie, wykorzystywane przy innych okazjach, ale z pewnością nie do quichy (wytrawnych tart). Dlatego tylu malkontentów zagląda :P By dowiedzieć się, co to jest gyros w wersji sałatki i co "autorka rozumie przez"...
dodano: Piątek, 2012.06.08 14:13, IP:77.65.45.XXX
ok
15
not ok
1
odpowiedz|usuń
~Autor: ~Autor: niestety nie. widzisz tytuł "tarta z kurczakiem" klikasz, a na pierwszym miejscu gotowe ciasto francuskie, wykorzystywane przy innych okazja...
Może siedząc w domu i mając czas na przeglądanie wpisów na blogach można sobie pozwolić na nie używanie półproduktów. Gdybym gotował skorzystałbym z tych przepisów. A co do malkontentów. Na epoznan jest kilku. I możesz sobie pogratulować. Jesteś w tej grupie.
dodano: Piątek, 2012.06.08 14:26, IP:145.237.104.XXX
ok
3
not ok
16
odpowiedz|usuń
~Autor: ~Autor: Może siedząc w domu i mając czas na przeglądanie wpisów na blogach można sobie pozwolić na nie używanie półproduktów. Gdybym gotował skorzystałbym z...
i vice versa. Jeśli masz czas na siedzenie tutaj, sam możesz sobie zrobić półprodukty. Nie mam nic do ciasta francuskiego, ale to nie jest wytrawna tarta jaką podają Francuzi. Stąd kompleksy/rozczarowania Polaków, gdy sięgają po inne kuchnie. Z niewiedzy. Bo przez takie blogi, dla wielu gyros to sałatka z ogórkiem, dużą ilością majonezu i keczupu. Nie mam problemów z ganienien słabego i chwaleniem dobrego, a Ty? Malkontentów jest kilku? I oni dają 40-60 negatywow np kiepskiej zupie?
dodano: Piątek, 2012.06.08 14:52, IP:77.65.45.XXX
ok
19
not ok
2
odpowiedz|usuń
~Autor: A mi się bardzo podobają przepisy. Nie każdy ma czas i ochotę robić samemu półprodukty, litości!
dodano: Sobota, 2012.06.09 20:37, IP:81.202.221.XXX
ok
7
not ok
19
odpowiedz|usuń
~słońce: ~Autor: zapytał zalogowany adwokat nijakiej kuchni... Ja zaglądam z ciekawości, czy kiedyś pojawi się tu przepis na zupke z torebki (bo tez prosta i zwyczajn...
Widać , że nie masz nic innego do roboty, jak Ci się nie podoba to nie czytaj , a jak jestęś taki mądry to stwórz bloga ze swoimi super przepisami , nie cierpię takich mądralińskich
dodano: Sobota, 2012.06.16 23:51, IP:62.21.20.XXX
ok
2
not ok
18
odpowiedz|usuń
~Lenka: ~Autor: zapytał zalogowany adwokat nijakiej kuchni... Ja zaglądam z ciekawości, czy kiedyś pojawi się tu przepis na zupke z torebki (bo tez prosta i zwyczajn...
Widać, że to wpis znudzonej KURY DOMOWEJ
dodano: Sobota, 2012.06.16 23:54, IP:62.21.20.XXX
ok
2
not ok
19
odpowiedz|usuń
~Autor: ~Lenka: Widać, że to wpis znudzonej KURY DOMOWEJ...
buhahahaha....widać też, że LENKA i SŁOŃCE pisali z tego samego kompa. Czyżby "magadagotuje" w popłochu i nudzie (wszak gotowanie na chemii jest błyskawiczne) nabijała sobie pozytywnych komentarzy, widząc,że jest mierną kucharką?
dodano: Niedziela, 2012.06.17 20:05, IP:77.65.45.XXX
ok
21
not ok
1
odpowiedz|usuń
avatarsloneczko085: ~Autor: niestety nie. widzisz tytuł "tarta z kurczakiem" klikasz, a na pierwszym miejscu gotowe ciasto francuskie, wykorzystywane przy innych okazja...
ZAROZUMIAŁA,WSZYSTKO WIEDZĄCA A SIEDZI I KOMENTARZE GŁUPIE ROZDAJE. JEŚLI NA WSZYSTKO ZNASZ ODPOWIEDŹ, DLACZEGO NIE ZAŁOŻYSZ WŁAŚNEGO BLOGA?BULION TAKI SIAKI I OWAKI, TARTA SIAKA....ITD. WIDOCZNIE MASZ NP.CZAS NA SIEDZENIE I ROBIENIE SAMEMU CIASTA FRANCUSKIEGO, ALE KTO NIE MOŻE JAK OSOBA BEZROBOTNA. TAKIEJ WTEDY SIĘ NUDZI I NA WSZYSTKIE PORTALE ZAGLĄDA I NEGATYWNE KOMENTARZE DAJE. POCHWAL SIĘ JAKIMŚ PRZEPISEM....!W TWOICH WYPOWIEDZIACH WSPOMINASZ O CHEMII A W CZYM JEJ NIE MA?HM?CHLEB NA DROŻDŻACH W PROSZKU, PO ZJEDZENIU SAŁATY ŚWIECISZ....!CHEMIA OTACZA NAS Z KAŻDEJ STRONY!TROCHĘ WYROZUMIAŁOŚCI!!TAKIE OCENY A KAŻDY DODANY PRZEPIS STUDIUJESZ DOKŁADNIE CZYLI OZNACZA ZE CIĘ TO INTERESUJE I ZAPEWNE NIE RAZ ZDARZYŁO SIĘ TOBIE WYKORZYSTAĆ JAKIŚ PRZEPIS!!
dodano: Środa, 2012.06.20 18:56
ok
3
not ok
13
odpowiedz|usuń
avatarmagdagotuje: sloneczko085: ZAROZUMIAŁA,WSZYSTKO WIEDZĄCA A SIEDZI I KOMENTARZE GŁUPIE ROZDAJE. JEŚLI NA WSZYSTKO ZNASZ ODPOWIEDŹ, DLACZEGO NIE ZAŁOŻYSZ WŁAŚNEGO BLOGA?BULION TA...
cóż lepiej bym tego nie opisała :) staram się nie wdawać w dziwne dyskusje niezwiązane z przepisami ale Twój wpis bardzo mi się spodobał :)
dodano: Środa, 2012.06.20 20:04
ok
2
not ok
13
odpowiedz|usuń
avatarsloneczko085: :)ale piszę szczerą prawdę! irytuje mnie zachowanie takich zarozumiałych osób. Bardzo żadko ktoś mnie z równowagi wyprowadza ale ile można tego czytać i negować "kogoś"niech się druga strona wykaże!
dodano: Środa, 2012.06.20 20:26
ok
2
not ok
11
odpowiedz|usuń
~Autor: sloneczko085: ZAROZUMIAŁA,WSZYSTKO WIEDZĄCA A SIEDZI I KOMENTARZE GŁUPIE ROZDAJE. JEŚLI NA WSZYSTKO ZNASZ ODPOWIEDŹ, DLACZEGO NIE ZAŁOŻYSZ WŁAŚNEGO BLOGA?BULION TA...
Debiutujesz na forach? Bo CAPSLOCK oznacza absolutny brak kultury. Dno, muł i wodorosty, to obrażanie kogoś, bo jest innego zdania. A w kwestii czasu na życie i pracę - Organizacja, po prostu organizacja, a nie pitolenie, że gdy się pracuje, to już brakuje czasu by dobrze i zdrowo żyć. Jesteś tym, co jesz. To złota zasada profesjonalistów w kuchni. Więcej pokory, chyba, że lubisz wrzucać w siebie śmieciowe żarcie. Pomyśl też (to nie boli), że mogę być zawodowym kucharzem i z przerażeniam na blogach odkrywać, co jada "przeciętny" Poznaniak.
dodano: Czwartek, 2012.06.21 13:10, IP:77.65.45.XXX
ok
10
not ok
4
odpowiedz|usuń
~Autor: magdagotuje: cóż lepiej bym tego nie opisała :) staram się nie wdawać w dziwne dyskusje niezwiązane z przepisami ale Twój wpis bardzo mi się spodobał :)...
Przeczytaj raz jeszcze komentarze. Niestety, mam złą wiadomość, wszystkie dotyczą Twoich przepisów
dodano: Czwartek, 2012.06.21 13:14, IP:77.65.45.XXX
ok
10
not ok
1
odpowiedz|usuń
~Autor: sloneczko085: ZAROZUMIAŁA,WSZYSTKO WIEDZĄCA A SIEDZI I KOMENTARZE GŁUPIE ROZDAJE. JEŚLI NA WSZYSTKO ZNASZ ODPOWIEDŹ, DLACZEGO NIE ZAŁOŻYSZ WŁAŚNEGO BLOGA?BULION TA...
Przeczytałaś wszystkie moje wpisy? No to komu tu się nudzi? Chyba, że jesteś kolejnym wcieleniem "magdagotuje". Możesz dać mi namiary na swojego dilera sałaty? W sumie, to niezły pomysł na oświetlenie wnętrza... (gratuluję umiejętności wyboru dobrych produktów, może z wiekem się nauczysz)
dodano: Czwartek, 2012.06.21 13:34, IP:77.65.45.XXX
ok
10
not ok
1
odpowiedz|usuń
avatarsloneczko085: ~Autor: Debiutujesz na forach? Bo CAPSLOCK oznacza absolutny brak kultury. Dno, muł i wodorosty, to obrażanie kogoś, bo jest innego zdania. A w kwestii czasu...
Brak kultury to może masz TY!twoje wpisy obrażają inne osoby wiec niby co takiego ciebie uraża?hm?przeraża mnie fakt jacy ludzie żyją na tym świecie! jak osoba która nie ma szacunku może tego samego oczekiwać od drugiej osoby! Aaaa jeśli jesteś niby "profesjonalnym"kucharzem to czego tu szukasz?inspiracji?"profesjonalizm"kojarzy mi się zupełnie z czymś innym, widocznie szukasz natchnienia do jakiejś podrzędnej restauracji!A dużych liter używa się po to aby zwrócić na "coś"szczególna uwagę!!!
dodano: Piątek, 2012.06.22 00:37
ok
2
not ok
8
odpowiedz|usuń
~Autor: sloneczko085: Brak kultury to może masz TY!twoje wpisy obrażają inne osoby wiec niby co takiego ciebie uraża?hm?przeraża mnie fakt jacy ludzie żyją na tym świecie!...
Moje wpisy dotyczą kuchni autorki bloga, jej samej nie przypisuję żadnych cech charakteru. Ty jedziesz komuś o odmiennym zdaniu od "zarozumiałych". Widac, dziecko, że nie panujesz nad emocjami i własną kulturą. Wróć do książek, do ludzi, może nie wszystko stracone, bo tymczasem napsać ŻADKO, to jednak RZADKI wyczyn. I tym samym masz przykład do czego służy CAPSLOCK. Do podkreślenia czegoś. Cała wiadomość w kapitalikach, to brak wychowania, który tym samym potwierdzasz. Przykro mi, że w naszym mieście masz doświadczenia tylko z podrzędnymi restauracjami, ale rozumiem, że nie stać Cię na dobrą restaurację. Popracuj i odkryj kiedyś smaczny Poznań. Tu go nie ma. Odpowiedź ma Twoje pytanie była już w moim poście, czytaj ze zrozumieniem, albo wróć do szkoły
dodano: Piątek, 2012.06.22 09:42, IP:77.65.45.XXX
ok
11
not ok
2
odpowiedz|usuń
~kamila: ~Autor: buhahahaha....widać też, że LENKA i SŁOŃCE pisali z tego samego kompa. Czyżby "magadagotuje" w popłochu i nudzie (wszak gotowanie na chemii...
Wpisy autora są żenujące, to pewnie bardzo nieszczęśliwy i sflustrowany człowieczek, z bardzo małym rozumkiem albo bardzo małym ptaszkiem Uwazaj, żeby Cie ta chorobliwa nienawiść do ludzi NIE ZJADŁA
dodano: Poniedziałek, 2012.06.25 12:57, IP:83.15.172.XXX
ok
7
not ok
7
odpowiedz|usuń
DODAJ KOMENTARZ | Jesteś niezalogowany, Twój nick będzie poprzedzony ~zaloguj | zarejestruj
Liczba znaków do wykorzystania: 1000
codeimgNie jesteś anonimowy, Twoje IP zapisujemy w naszej bazie danych. Dodając komentarz akceptujesz Regulamin Forum
Do poprawnego działania mechanizmu dodawania komentarzy wymagane jest włączenie obsługi ciasteczek.
avatar
MAGDA
magdagotuje.epoznan.pl
RSSsend_message
Blog powstał jako moja książka kucharska, taki zbiór doświadczeń kulinarnych.
POLECANE STRONY
magdagotuje.blogspot.com
ARCHIWUM WPISÓW
Ciasto czekoladowe (9 lut 2013)
Spaghetti po bolońsku (7 lut 2013)
Pieczone ziemniaki - pyra z pieca (6 lut 2013)
Potrawka z kurczaka (5 lut 2013)
Szarlotka (sypana) (4 lut 2013)
Polędwiczka w sosie musztardowym (1 lut 2013)
Makaron w sosie pomidorowo-szpinakowym (29 sty 2013)
Rogaliki z powidłami (23 paź 2012)
Tarta z fetą i szpinakiem (18 paź 2012)
Ciasto marchewkowe (16 paź 2012)
Muffinki czekoladowe - jak Brownie (15 paź 2012)
Schab w sosie pomidorowym z ryżem (11 paź 2012)
Kruche ciasto z jabłkami (8 paź 2012)
Gulasz wołowy (25 wrz 2012)
Sałatka z kurczakiem i kiełkami (24 wrz 2012)
Tarta z malinami (21 wrz 2012)
Pikantne nóżki z kurczaka (19 wrz 2012)
Schabowy zawijas z serem i suszonymi pomidorami (15 wrz 2012)
Tarta z gruszką (11 wrz 2012)
Roladki ze schabu z szynką i serem (7 wrz 2012)
Makaron z tuńczykiem i pomidorami (5 wrz 2012)
Placek ze śliwkami (3 wrz 2012)
Ryż z kurczakiem i cukinią (1 wrz 2012)
Udka z kurczaka w sosie śmietanowym (30 sie 2012)
Martini Rosato z granatem (25 sie 2012)
Tartaletki z malinami (24 sie 2012)
Bagietka z pesto i sosem balsamicznym (22 sie 2012)
Cukinia nadziewana pomidorami i kurczakiem (20 sie 2012)
Papryka nadziewana mięsem mielonym i ryżem (17 sie 2012)
Cukinia nadziewana mięsem (14 sie 2012)
Jajka w papryce (13 sie 2012)
Tartaletki z borówkami (12 sie 2012)
Kawa mrożona I (9 sie 2012)
Kurczak w pesto (7 sie 2012)
Kompot z rabarbaru (6 sie 2012)
Koktajl bananowy (2 sie 2012)
Zupa jarzynowa (1 sie 2012)
Roladka ze schabu z papryką i boczkiem (31 lip 2012)
Smoothie z arbuza (29 lip 2012)
Ciasto warstwowe - kokosowe (25 lip 2012)
Marynowana karkówka z grilla (24 lip 2012)
Smoothie na zielono (23 lip 2012)
Schab z serem i szpinakiem (20 lip 2012)
Makaron ze szpinakiem i lazurem (9 lip 2012)
Tarta z cukinią i papryką (28 cze 2012)
Polędwiczki na sałacie z sosem tzatziki (22 cze 2012)
Makaron w sosie pomidorowym z fetą (21 cze 2012)
Babeczki espresso (20 cze 2012)
Schab w sosie camembert (18 cze 2012)
Klopsiki w sosie koperkowym (15 cze 2012)
Grillowany łosoś (8 cze 2012)
Kruche ciasto z wiśniami (7 cze 2012)
Szybka zupa kalafiorowa (6 cze 2012)
Grillowany kurczak z cukinią i sosem czosnkowym (5 cze 2012)
Babeczki cytrynowe (4 cze 2012)
Klopsiki w sosie pomidorowym z makaronem (1 cze 2012)
Naleśniki z bananem (31 maj 2012)
Tarta z fetą (30 maj 2012)
Ryż z kurczakiem i warzywami (29 maj 2012)
Sałatka Gyros (28 maj 2012)
Tarteletka włoska II (25 maj 2012)
Klopsy - kotlety mielone (24 maj 2012)
Lekka sałatka z serkiem wiejskim (23 maj 2012)
Morszczuk (22 maj 2012)
Skubaniec (21 maj 2012)
Muffinki orzechowe - babeczki świnki (18 maj 2012)
Lekka surówka z pora (17 maj 2012)
Tarta ze szpinakiem, ricottą i gruszką (15 maj 2012)
Kanapka Capri (14 maj 2012)
Sernik Pani Krysi (11 maj 2012)
Makaron z czosnkiem i salami (8 maj 2012)
Sałatka z tuńczykiem i oliwkami (7 maj 2012)
Koktajl cytrynowo-limonkowy (2 maj 2012)
Kurczak z żuczkami (27 kwi 2012)
Zupa pomidorowa z pomarańczą (26 kwi 2012)
Kruche rogaliki z marmoladą (25 kwi 2012)
Kurczak w chrupiącej panierce (24 kwi 2012)
Babeczki cynamonowe z migdałami (23 kwi 2012)
Tagliatelle z gorgonzolą i szynką parmeńską (20 kwi 2012)
Zupa - krem z warzyw (19 kwi 2012)
Babeczki bananowe (18 kwi 2012)
Sałatka z kurczakiem balsamico (17 kwi 2012)
Leczo - bigos z cukinii (16 kwi 2012)
Sałatka brokułowa (13 kwi 2012)
Roladki z serem (12 kwi 2012)
Sałatka grecka (11 kwi 2012)
Tarta ze szpinakiem (10 kwi 2012)
Mazurek w szachownicę (7 kwi 2012)
Mazurek chałwowy (6 kwi 2012)
Żeberka po meksykańsku (5 kwi 2012)
Zrazy wołowe (4 kwi 2012)
Jajko faszerowane łososiem (3 kwi 2012)
Muszle z mozzarellą w sosie pomidorowym (2 kwi 2012)
Sałatka lazurowa I (30 mar 2012)
Makaron z kurczakiem i szpinakiem (29 mar 2012)
Karkówka z serem i suszonymi pomidorami (28 mar 2012)
Szaszłyki (27 mar 2012)
Tarta z kurczakiem i papryką (26 mar 2012)
Tarta cytrynowa (24 mar 2012)
Gzik i pyrki (23 mar 2012)
Makaron z kurczakiem i serkiem mascarpone (22 mar 2012)
Tarta z kiwi (21 mar 2012)
Polędwiczka wieprzowa z gorgonzolą (20 mar 2012)
Szynka wieprzowa - duszona (19 mar 2012)