Smaki Regionów od dziś na MTP
Od soboty 21 września amatorzy pysznego tradycyjnego jedzenia mogą odwiedzać Międzynarodowe Targi Poznańskie, by zapoznać się z ofertą Targów Smaki Regionów.
Wszyscy ci, którzy chcą spróbować potraw z całego kraju muszą się wybrać na Targi Smaki Regionów, w ramach, których prezentowana jest tradycyjna, ekologiczna i regionalna żywność. Są to, więc potrawy przygotowywane od wielu lat według oryginalnych receptur. To, co będzie na Smakach Regionów to wiele wydarzeń, ale przede wszystkim warsztaty oraz degustacje oraz pokazy organizowane przez Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa - mówi Tomasz Kobierski, wiceprezes zarządu MTP.
Targi Smaki Regionów odbywać się będą w połączeniu z Targami Polagra Food oraz Polagra Gastro w Poznaniu. Na targach zaprezentują się wystawcy z całej Polski będzie można zapoznać się z ofertą producentów win, chlebów, ciasta, serów, wędlin i innych przetworów regionalnych. Bogactwo, które zaprezentujemy na stoisku Wielkopolski będzie świadczyło o tym, że faktycznie mamy, czym się pochwalić, tylko ciągle musimy o tym mówić i przypominać - mówi Krzysztof Grabowski, członek zarządu województwa wielkopolskiego.
Targi rozpoczną się 21 września i potrwają do 24 września.