blog background
 
spirulinablog: Blog o spirulinie hawajskiej
spirulina
metka_epoznan
Spirulina hawajska pacifica opinie
ok
0
not ok
0
liczba odsłon: 5

Co to jest Spirulina?


Spirulina to prosty "alg" (cyjanobakterie) w proszku, jaki jest niezwykle możny w białko zaś stanowi skutecznym źródłem przeciwutleniaczy, witamin z szkoły B i różnych elementów odżywczych. Prawidłowo zebrany z niezanieczyszczonych stawów i zbiorników wodnych stanowi jakimś z najliczniejszych dostępnych składników odżywczych.

Okazuje się głównie z białka i niezbędnych aminokwasów oraz stanowi powszechnie polecany wegetarianom ze względu na znaczną zawartość naturalnego żelaza.

Duże stężenie białka i żelaza sprawia, że ​​stanowi idealny w porządku ciąży, po zabiegu lub w wolnym momencie, gdy układ odpornościowy wymaga wzmocnienia.

Zalety spiruliny


Chociaż Spirulina ma smak jak szumowiny, jest określone cechy poprawiające zdrowie:

1. Najbardziej wartościowe gęste życie na ziemi

Stężenie białka oraz witamin w Spirulinie skłoniło wielu do zaklasyfikowania go jak "dużo wartościowego, gęstego jedzenia na planecie". W zestawieniu do innych pokarmów gram na gram, to zarabia na ostatnią pamięć zaś jest pięknym źródłem:

Białko: Uznaje się je zbyt pełne źródło doskonałej wartości białka oraz często sprawdza się je do jaj na kwotę białka na wykonuję. Białko w spirulinie jest wyjątkowo wydajne oraz zajmuje wskaźnik wykorzystania białka netto pomiędzy 50-61%

Witamina B1: nazywana także tiaminą, ta witamina jest potrzebna do trawienia tłuszczów oraz białek. Przeważnie stanowi wybierany pod opiekę przy zwiększonej energii, zdrowiu oczu, funkcjonowaniu środku i poprawie funkcjonowania nerwów.

Żelazo: Spirulina jest specjalnym pokarmem dla wegetarian i wegan, skoro jest drinkiem z najprawdziwszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego. Nawet dla tych, którzy spożywają mięso, jest wysoce przyswajalną formę żelaza, jaka stanowi kłopotliwa dla organizmu pokarmowego.
Wapń: Spirulina stanowi zarówno niezwykle bogata w wapń z ponad 26-krotnością wapnia w mleku.

2. Zawiera gamma kwas linolenowy (GLA) i omega-3

Spirulina zawiera gamma kwas linolenowy i enzym Omega-3sSpirulina zawiera 65% białka i aminokwasy, w niniejszym kwas gamma-linolenowy niezbędnego kwasu tłuszczowego (GLA), który otrzymałeś wiele uwagi ze powodu na jego wady przeciwzapalne, zwłaszcza kiedy jest dawany z nowymi suplementami Omega-3 o wysokiej klas.

GLA jest niebezpieczna do odnalezienia w centrum jedzenia i zwykle wymaga być wytworzona przez organizm. Spirulina jest pewnym z kilkorgu pokarmów o naturalnej zawartości GLA.

Podejrzewam, że korzyści z GLA w Spirulinie są nawet dłuższe niż te, które poznano w badaniach, bo te pytania często używają oleje roślinne do ich źródła GLA, natomiast inne związki zapalne w olejach roślinnych mogą zakłócać zdolność przeciwzapalną.

3. Może poradzić zrównoważyć poziom cukru we natur

Badania prowadzą, że spirulina może żyć szczególnie dobra w równoważeniu poziomu cukru we natur, aw niektórych przykładach że stanowić równie dobra jak leczenie cukrzycy. Nowe badania wskazują, iż nie tylko obniża poziom cukru we natur, a może także obniżyć poziom HbA1c, który stanowi długoterminowym wskaźnikiem poziomu cukru we natury.

4. Może posłużyć osobom przechodzącym na alergie

Niektóre badania wskazują, że Spirulina potrafi stanowić łagodna dla postaci z alergiami i szybkościami alergicznymi. (źródło)

Istnieje wówczas prawdopodobne, ponieważ zmniejsza stan zapalny, który doprowadza do zatkania nosa oraz wyjątkowych problemów. W poszukiwaniach ci, którzy przyjmowali spirulinę zauważyli zmniejszenie zastoju w nosie, swędzenie i kichanie.


 
WASZE KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ | Jesteś niezalogowany, Twój nick będzie poprzedzony ~zaloguj | zarejestruj
Liczba znaków do wykorzystania: 1000
codeimgNie jesteś anonimowy, Twoje IP zapisujemy w naszej bazie danych. Dodając komentarz akceptujesz Regulamin Forum
Do poprawnego działania mechanizmu dodawania komentarzy wymagane jest włączenie obsługi ciasteczek.
Zdjęcie: fot. Hanna Rydlichowska